بررسی انواع خانه یا املاک مسکونی بر اساس معماری و تفاوت آنها با یکدیگر
مسکن الماس شهر با خرید و فروش آپارتمان در تهران شهر جدید اندیشه فاز یک فرصتی طلایی جهت سرمایه گذاری مطمئن در ملک و املاک را برای شما فراهم میکند. هدف نخست ما در شعب املاک بزرگ الماس شهر پیاده سازی روشهای نوین معاملات املاک با الگوگیری از متدهای بروز کشورهای موفق در این حوزه است ، در قدم بعدی ایجاد فضای امن سرمایه گذاری برای افراد غیر متخصص در این حوزه می باشد. برآنیم تا با کسب کامل رضایت مشتری و پیاده سازی اهداف انحصاری بنای یک هلدینگ قدرتمند برای ارائه خدمات خاص ملکی را فراهم آوریم و معتقدیم بر کلیه اصول حرفه ای و اخلاقی به لطف و یاری ایزد منان به این مهم نیز دست خواهیم یافت.
با املاک زنجیزه ای مسکن الماس شهر همراه باشید.
فهرست مطالب
Toggleبررسی انواع خانه یا املاک مسکونی بر اساس معماری و تفاوت آنها با یکدیگر
انواع خانه یا املاک مسکونی غالبا بر اساس نوع و ویژگیهای معماری و سازه باهم تفاوت دارند. بهنظر میرسد این موضوع پیش پا افتاده است، که البته نه! ما در ایران عمدتا املاک، مخصوصا ملک مسکونی را به دو طیف خانههای آپارتمانی و املاک ویلایی تشخیص، تعریف و به دیگران معرفی میکنیم.
این مقاله با نیت معرفی انواع خانه یا ملک مسکونی، موارد جالب توجهی را مورد بررسی قرار خواهد داد. خانههایی که علاوه بر اسامی خاص، معماری منحصربفرد و ویژهای دارند. شاید ویژگی مشترک این خانهها سبک معماری و هویت بصری قابل تامل آنها باشد.
مولفههایی که شاید در ایران، یا بهتر بگوییم در بیشتر نقاط ایران همچنان به عنوان اصلی اساسی غایب است، الا در شهرکها یا مناطقی که شرایط خاصی دارند. آنچه این خانهها را جذابتر کرده آمیختگی و همبستگی هویت و اصول ساخت در معماریشان است. این خانهها معمولاً بر اساس دوران تاریخی یا موقعیت جغرافیایی و بر اساس هویت فرهنگی آن منطقه یا کشور طراحی شدهاند.
بیشتر بخوانید:
انواع خانه بر اساس نوع ساختمان و معماری
خانههای مستقل در حومه شهر
۷۰ درصد آمریکایها در خانههای مستقل، خانههایی کل فضای محوطه تماما متعلق به آنهاست زندگی میکنند. در حالی که به احتمال زیاد این نرخ در سایر کشورها به همان اندازه بالا نیست. در این الگو ساختمان یا خانه به هیچ وجه به خانه دیگری متصل نیست. ساختمان در محدوده ملک (زمین) خود قرار دارد و کاملاً مجزا از سایر خانههای اطراف بنا شده است. بیشتر خانههای به این سبک در حومه شهرهای آمریکای شمالی واقع شدهاند. نمونه چنین خانههایی در دهکده ساحلی بندر انزلی به فور یافت میشود.
استقبال از این خانهها که امکان داشتن حریم خصوصی بیشتر را محیا میکند پس از جنگ جهانی دوم دو چندان شد. در ان زمان بخاطر مهاجرت دسته جمعی به حومه شهر، ساخت و ساز خانههای مستقل از هم، رواج پیدا کرد. قبل از جنگ جهانی دوم، تنها ۱۳ درصد مردم در حومه شهر زندگی میکردند. تا سال ۲۰۱۰، نیمی از جمعیت ایالات متحده به حومه نشینی روی آوردند.
کاندو یا کانکس یا Condominium
احتمالا در ایران این واژه یادآور اتاقهای پیش ساخته کوچکی است که در پروژههای عمرانی زیاد به چشم میخورد اما وقع قضیه اینطور نیست. کانکس یا کاندو یکی از انواع خانه در میان بسیاری از سازههای مسکونی که در یک ساختمان یا مجموعهای از ساختمانها (مجتمع) در قطعهای از زمین واقع شده است.
هر صاحب مشاع دارای یک واحد است، به این معنی که آنها صاحب خانه هستند. یک ساختمان کانکس توسط یک نهاد منتخب (هیئت مدیره) اداره می شود که به نمایندگی از همه صاحبان واحدها تصمیم میگیرد و به نوعی حامی منافع مناطق مشترک و زمینهایی است که کاندو در آن قرار دارد. این نهاد منتخب در رابطه با نگهداری، امور اجرایی ، مقررات و موارد دیگر تصمیماتی را میگیرد.
اما خود این کانکسها انواع مختلفی دارند مانند:
دوبلکس: کانکس دوبلکس به یک واحد آپارتمان دو طبقه اشاره دارد. این ترکیب از پیوستن دو واحد جداگانه و بازسازی آنها به یک واحد بزرگتر تشکیل میگردد. با این حال، برخی از آپارتمانهای دوبلکس در ابتدا به عنوان خانههای دو طبقه ساخته میشوند.
تریپلکس: این نوع کاندو همان کاندو دوبلکس است اما به جای دو طبقه دارای سه طبقه است. اصطلاحات “دوبلکس” و “تریپلکس” به این واقعیت اشاره دارد که این املاک دو یا سه طبقه هستند. احتمالا خواستگاه این اصطلاح شهر نیویورک باشد. البته در کشورهای مختلف تفاوت عقیده در خصوص دوبلکس و تریبلکس وجود دارد.
بیشتر بخوانید:
آپارتمان
شاید نام آشناترین نوع ملک مسکونی که در ایران هم بسیار رواج پیدا کرده و ساخت و ساز آن توسعه فزایندهای را تجربه کرده همین آپارتمان است. لازم به توضیح اضافه نیست اما یک نکته شاید برایتان جالب باشد. در کشورهای غربی مخصوصا امریکا تفاوتی بین کاندو یا کانکس با اپارتمان وجود دارد.
علیالظاهر این ساختمانهای تفاوت چندانی ندارند، بله اما مدیریت و مالکیت آنها متفاوت است. در کاندو تمام امور و حقوق بر عهده هئیت مدیره است و ساکنین واحدها به طور مستقل امکان تصمیمگیری ندارند در صورتی که در اپارتمانها وضع این چنین نیست که قاعدتا هر کدام مزایا و معایب خود را دارند.
ویلا شهرکی
یکی از رایجترین انواع خانهها، ویلاهای شهرکی هستند. این روزها بیشتر از هر وقت دیگری، مخصوصا در تبلیغات بنری، در وبسایتها یا مسیرهای جادهای و پیامکهای تبلیغاتی دیده میشوند.
اصولا ویلاهای شهرکی بر اساس یک بریف اجرایی و با توجه به مقیاس یا سیاستهای طراح اصلی پیاده سازی میشوند؛ بنابراین هر شهرک با شهرکی دیگر متفاوت است معمولا ساختمانها در شهرکها دو یا سه طبقه هستند و طراحی معماری آنها به صورت چند تیپ در محدوده شهرک تکرار میشوند
به طور کل معماری هر تیپ و تفاوت آنها بر اساس ویژگیهای رفاهی آن تعریف میشود. اساسا الگوهای ساخت و ویژگیهای بصری آنها نیز شبیه به هم و در یک کلاس است. نکته جالب این است که بسیاری از سازندگان به هنگام طراحی، طیف خریداران، پرسونا و یا طبقه اجتماعی هدف را در الگوهای معماری درنظر میگیرند.
بیشتر بخوانید:
واحد همکف یا سوئیت کوچک
به احتمال بسیار زیاد واحدهای همکف یا این سوئیتهای کوچک بعدا در یک ساختمان بازطراحی میشوند. با افزایش قیمت املاک و کاهش توان خرید یا اجاره ملک مسکونی برای بسیاری از افراد، ایده زندگی در بخش همکف با یک بازنگری در معماری داخلی، گزینهای مطلوب برای بسیاری از افراد شده است.
خانه متحرک یا mobile home
خانه متحرک یک سازه متحرک است که میتوان آن را بکسل کرد، اما به طور کل برای بکسلهای مکرر مانند وسیله نقلیه تفریحی طراحی نشده است. خانههای متحرک در کارخانهها ساخته شده و امکان جابجایی و استقرار در نقاط مختلفی را دارند. این خانهها ارزان قیمت هستند. بسیاری از افراد، فضای پارک موبایل و محل استقرار چنین سازههایی را برای دورهای مشخص اجاره میدهند. عمده تفاوت خانههای موبایلی با خانههای سیار همین سهولت جابجاییشان است. خانههای سیار براحتی با کامیونت جابجا میشوند در صورتی خانههای موبایلی این شرایط را ندارند.
خانه غار
غارها از گذشته محل و مامنی برای زندگی امن انسانها بودهاند. این روزها در بسیاری از کشورها سبک خانه غار برای میزبانی میهمانان یا توریستها باب شده است. این معماری به یمن طبیعت منطقه، و ریشه تاریخی آن با رویکردی نوین حفظ و توسعه داده شده است.
بیشتر بخوانید:
کانتینر
یکی دیگر از انواع خانه، خانههای کانتینری مدرن هستند که به فراخور طراحی و محل استقرار بسیار جالب توجهاند. بسیاری از افراد به کمک متخصصین طراح بجای ساخت کلبه یا کابینها در زمینها یا محوطهایی که برای استراحت یا تعطیلات در نظر گرفتهاند، یا برای استقرار موقت بخاطر وجود پروژههای عمرانی، از این روش بهرهبردهاند.
بیشتر بخوانید: